Achteraf betalen met

Boven 75 euro gratis verzending

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Plafondverlichting voor kantoor: Hoe de juiste te kiezen

Plafondverlichting voor kantoor: Hoe de juiste te kiezen

Het selecteren van de juiste plafondverlichting voor je kantoor is een belangrijke taak. In deze blog geven we je enkele tips over hoe je de perfecte plafondlampen voor kantoor kunt kiezen, of ze nu goud of zwart zijn.

Het belang van goede verlichting op de werkplek

Goede verlichting kan de stemming en concentratie van je teamleden aanzienlijk beïnvloeden. Volgens de NEN-EN12464-1 norm voor werkverlichting, bestaat een werkplek uit drie zones: de taakzone, de directe omgeving en de achtergrondzone. Elk van deze zones vereist een ander verlichtingsniveau, waarbij de taakzone het hoogste niveau van verlichting nodig heeft.

LED-verlichting wordt sterk aanbevolen voor kantoren vanwege de energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid en uniforme lichtverdeling. LED-panelen met een UGR19 waarde zijn bijzonder geschikt omdat ze een lage verblindingswaarde hebben, wat zorgt voor visueel comfort en het minimaliseren van oogvermoeidheid.

De juiste kleurtemperatuur voor kantoorverlichting

De kleurtemperatuur van de verlichting in je kantoor moet meestal warm wit (3000K) of koel wit (4000K) zijn, waarbij koel wit licht steeds vaker wordt gebruikt om de concentratie te verbeteren. De CRI-waarde, die aangeeft hoe nauwkeurig kleuren worden weergegeven, moet in een kantooromgeving minimaal 80 zijn.

Gouden of zwarte plafondlampen?

Of je nu kiest voor gouden of zwarte plafondlampen, het belangrijkste is dat ze voldoen aan de bovengenoemde criteria. Gouden plafondlampen kunnen een gevoel van luxe en elegantie toevoegen aan je kantoorruimte, terwijl zwarte plafondlampen een modern en strak gevoel kunnen geven.

Samenvatting

Het selecteren van de juiste plafondverlichting voor je kantoor is een belangrijke taak. Of je nu kiest voor gouden of zwarte plafondlampen, zorg ervoor dat ze voldoen aan de verlichtingsnormen en bijdragen aan een productieve en comfortabele werkomgeving.

Welke soort plafondlampen heb jij in je kantoor? Laat het ons weten in de reacties!

Bij JouwSlaapkamer.nl hebben we een breed assortiment aan verlichting voor je kantoor. Of je nu op zoek bent naar gouden of zwarte plafondlampen, wij hebben het allemaal. Neem een kijkje op onze website en vind de perfecte verlichting voor jouw kantoor.

Laat een reactie achter