Achteraf betalen met

Boven 75 euro gratis verzending

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Handleiding voor het versieren van kinder fotolijsten

Handleiding voor het versieren van kinder fotolijsten

Het versieren van fotolijsten kan een leuke en creatieve activiteit zijn voor kinderen. Het biedt hen de mogelijkheid om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd iets unieks en persoonlijks te creëren. In deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je kinder fotolijsten kunt versieren met behulp van Foam Clay en ijsstokjes.

Benodigdheden

Voor dit project heb je het volgende nodig:

  • Fotolijst 
  • Foam Clay
  • Decoraties zoals Strass stenen en veren
  • Vier ijsstokjes
  • Verf
  • Kwast
  • Goede lijm
  • Een stukje lint of draad
  • Verf, glitters, of stickers om te versieren
  • Een leuke foto of een leuk plaatje van ongeveer 8 x 8 cm

Stap 1: Voorbereiding van de fotolijst

Haal het kartonnetje uit de fotolijst, dan kun je het makkelijker vasthouden. Neem een kleine hoeveelheid Foam Clay, rol het in je handen en druk het plat op het frame. Bedek het hele frame met je favoriete kleuren Foam Clay. Je kunt zelfs kleuren mengen om je eigen unieke tinten te creëren. Zorg ervoor dat je alle Foam Clay van de achterkant van het frame verwijdert waar de foto zal worden geplaatst.

Stap 2: Versiering van de fotolijst

Zodra het frame is bedekt met Foam Clay, kun je beginnen met het versieren ervan. Gebruik kleine hoeveelheden Foam Clay om straks steentjes en de stelen van veren aan het frame te bevestigen. Om bloemen te creëren, rol je vijf kleine balletjes Foam Clay en rangschik je ze in een bloemvorm op het frame. Maak de bloem af met een klein balletje Foam Clay in het midden.

Stap 3: Het maken van een fotolijstje van ijsstokjes

Maak een vierkant van ijsstokjes door twee stokjes naast elkaar te leggen en er dan twee bovenop te plaatsen. Lijm de ijsstokjes aan elkaar vast. Je kunt speciale houtlijm gebruiken, maar gewone lijm is ook goed genoeg. Verf de ijsstokjes in een mooie kleur. Kies een mooi stukje lint of draad en lijm het bovenaan de ijsstokjes. Hier heb je goede lijm voor nodig, anders blijft het lint niet goed vastzitten. Je kunt het lint ook om de ijsstokjes vastknopen. Je hebt dan wel een iets langer stukje lint nodig. Draai de ijsstokjes om en versier de voorkant van het fotolijstje. Je kunt dit doen met verf, glitters, stickers, of iets anders. Maak het zo mooi als je wilt.

Stap 4: Het plaatsen van de foto

Pak een foto van ongeveer 8 bij 8 cm en plak deze aan de achterkant van het fotolijstje. Als de foto te groot is, kun je de randjes wat bijknippen. Hang de foto op een mooie plaats.

En voilà! Je hebt nu een prachtig versierde fotolijst die perfect is voor elke kinderkamer. Het is niet alleen een leuke en creatieve activiteit, maar het resultaat is ook een persoonlijk item dat kan worden gekoesterd.

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze handleiding? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter