Achteraf betalen met

Boven 75 euro gratis verzending

Goede prijs/kwaliteit verhouding

5 populairste slaapkamer stijlen

5 populairste slaapkamer stijlen

 

Het inrichten van je slaapkamer kan soms ontzettend lastig zijn. Dat is niet erg, want dat begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig is er het internet en gelukkig is er ons platform! Je kunt je namelijk maar al te goed bij ons oriënteren. Er zijn door de jaren heen steeds meer verschillende stijlen op de markt gekomen om slaapkamers mee te gaan aankleden. Je kunt denken aan een super modern en strak interieur, of juist een industrieel interieur. Het kan allemaal in de slaapkamer! In dit artikel vertellen wij meer over de 5 populaire slaapkamer stylen van dit moment. 


H2: Wat maakt de slaapkamer een pronkstuk?

Jouw eigen slaapkamer is in eerste instantie een pronkstuk voor jou, maar ook voor gasten. Je slaapkamer is een ruimte dat compleet van jezelf is en dus ook compleet kan inrichten op jouw manier. Je kunt jezelf uiten door de mooiste combinaties te creëren en daarmee jouw trots te creëren. Bovendien kan jouw slaapkamer voor meerdere dingen gebruikt worden als logeerkamer voor als er bezoek is en/of wanneer er verbouwd wordt. Hoe dan ook is jouw eigen slaapkamer hét visite plaatje voor jezelf. 


H2: Industriële slaapkamer

De industriële slaapkamerstijl is razend populair omdat het een robuuste, ruwe en stoere uitstraling heeft wat over het algemeen bestaat uit leer, hout, beton, steen of staal. Misschien denk je nu wel: Steen? Maar dat staat toch niet mooi? Het antwoord daar op is: Zeer zeker wel! Met het gebruik van steen creëer je veel meer karakter in je slaapkamer. 

Industriële slaapkamerstijl

De combinatie van de vele verschillende materialen zorgen ervoor dat de slaapkamer er een strak geheel van maken die bijdraagt aan de sfeer die je wil creëren. Hout zorgt ervoor dat de ruimte weer een beetje genuanceerd wordt met wat warmte waardoor er een goede balans is gemaakt van warmte en een robuuste stijl. Dit maakt het hebben van een industriële slaapkamerstijl ontzettend populair!


H2: Hotel slaapkamer stijl

Je kent dat gevoel wel wanneer je een hotelkamer binnenloopt: Rust, enthousiasme, pracht en praal! Als jij van deze stijl houdt, dan is het belangrijk dat je jouw kamer niet volgooit met ontzettend veel spullen. De essentie van een hotelkamer is dat je juist een ordelijke ruimte hebt waar het netjes is om zo rust te creëren. Maar wat is nu de eyecatcher van een hotelkamer? Het bed natuurlijk@

Hotel Slaapkamerstijl

Over het algemeen zijn de bedden in een hotelkamer natuurlijk prachtig opgemaakt en hebben een luxueuze uitstraling. Denk dus aan een boxspring of een ander groot bed die je kunt volgooien met mooie kussens! Comfort is natuurlijk wat een hotel jouw biedt, dus als je een slaapkamer stijl wil nabootsen is het belangrijk dat jij dat ook doet. De aankleding van de kamer kun je invullen door op zoek te gaan naar meubels die luxe uitstralen. Hierdoor voelt jouw slaapkamer elke keer aan alsof je op vakantie gaat! 


H2: Scandinavisch 

De Scandinavische woonstijl kun je koppelen aan lichte en open ruimtes die de nadruk heeft op duurzame materialen. Deze stijl heeft een semi- minimalistische uitstraling wat zorgt voor rust en puurheid in de slaapkamer. de stijl is tijdloos en kan worden aangekleed met wat vintage spullen en/of pure Scandinavische meubelen. Wil je deze stijl gebruiken, dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van onafgewerkte hout soorten, wol en riet. 

Scandinavische Slaapkamerstijl

De mix van zachte materialen en hout, zorgt er voor dat je zowel overdag als in de avond geniet van een gezellige sfeer. Dat betekent ook dat je jouw vloer kunt omtoveren met afgewerkt oud hout. Je zou er dan eventueel voor kunnen kiezen om de vloer wit te schilderen, zodat er meer ruimte ontstaat voor het oog. Wees scherp op het feit dat je wel rekening moet houden met het contrast van je inrichting. Dat betekent, zorg dat je op de wanden decoratie van natuurlijke materialen gebruikt. 


H2: Klassiek modern

Een klassiek moderne slaapkamer is op dit moment één van de snelstgroeiende trends binnen de woonindustrie. Als jij deze style wil hebben in jouw slaapkamer, dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van grote meubels dat hand in hand gaat met authentieke details. Kies voor donkere muren waarbij je gebruik maakt van de laag over laag aanpak dat je tot aan het bed toepast. Hierdoor ontstaat er een sfeervol en knus gevoel wat heel fijn is voor in de slaapkamer. 

Klassieke Slaapkamerstijl

Combineer deze kleuren met een aantal marmer meubels en/of decoraties en je zorgt voor een chic geheel wat perfect past bij het thema die je wil creëren. Klassiek modern is natuurlijk een stijl dat vroeger al werd gebruikt, maar nooit is het zo in de smaak gevallen als op dit moment. Dat is alleen maar goed, want een klassiek moderne slaapkamer zorgt ervoor dat jij een prachtig en warm geheel hebt ingericht waar iedereen zich fijn voelt. 


H2: Je slaapkamer inrichten met de juiste details

Op het moment dat jij jouw slaapkamer gaat inrichten met één van de bovenstaande stijlen, is het belangrijk dat je rekening houdt met één ding: De juiste details! Hoe meer focus je legt op het leggen van de juiste details in je slaapkamer, hoe beter jouw kamer voor de dag komt en zorgt voor de uitstraling die je wilt. Wees er daarom scherp op dat je rekening houdt met wat de details zijn van elke stijl. 


Als je eenmaal weet wat het verhaal is achter elke stijl, dan kun je beginnen met het shoppen van een aantal leuke producten die ervoor zorgen dat jij dat warme thuis gevoel kunt combineren met de stijl die je wilt hanteren. Zonder de puntjes op de i te zetten zal je zien dat de kamer nog niet compleet af is en dat is natuurlijk niet wat je wil. Op het internet zijn er meer dan genoeg spullen te vinden die aansluiten bij de stijl die je hebt gekozen. Belangrijk is wel dat je zorgt dat je kwaliteit koopt, want mocht het geen lange levensduur hebben, dan is dat natuurlijk zonde geld!

Laat een reactie achter