Achteraf betalen met

Boven 75 euro gratis verzending

Goede prijs/kwaliteit verhouding

De beste inrichting tips voor jouw slaapkamer

De beste inrichting tips voor jouw slaapkamer

De slaapkamer is natuurlijk de plek waar je je echt op je gemak moet voelen. Het is de plek waar je iedere dag uren in doorbrengt, ook al krijg je hier zelf niet zoveel van mee. Het is de plek waar je na een lange dag werken even helemaal tot rust kunt komen. Nu zien we dat veel mensen niet weten hoe zij hun slaapkamer onder handen moeten nemen. Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van je slaapkamer dan heb je geluk. In dit artikel hebben we namelijk dé beste inrichting tips voor jou op een rijtje gezet. Door deze tips te volgen weet je zeker dat je jouw slaapkamer naar het volgende niveau kunt tillen!

  • Kijk goed naar de maat van de meubels

Een van de belangrijkste tips die wij je mee kunnen geven is om goed te kijken naar de maat van de meubels die je van plan bent om in huis te halen. Begin altijd met een plattegrond en een opgemeten tekening van de ruimte. Meubels moeten passen bij de ruimte waarin ze staan. Dit geldt dan ook echt voor de slaapkamermeubels. Kies geen zwaar of super groot bed als je maar een kleine slaapkamer in huis hebt. Als je slaapkamer groot is, kies dan meubels die daar ook bij passen. Zet bijvoorbeeld een mooie grote kist voor dekens aan het uiteinde van het bed. Meubels en accessoires die te klein zijn zorgen voor een raar effect. Vandaar dat de maat super belangrijk is, misschien wel het belangrijkste.

  • Kies voor mooie en luxueuze stoffen

De volgende tip is om te kiezen voor mooie en luxueuze stoffen als je van plan bent om je slaapkamer echt flink onder handen te nemen. Als er één kamer is waar je flink in mag investeren dan is het de slaapkamer wel. Niets zorgt voor meer comfort in een slaapkamer dan mooi linnengoed. Koop geen lakens die gemaakt zijn van slechte materialen. Kies daarentegen voor luxe stoffen zoals Egyptisch katoen of dons. Deze voelen niet alleen heerlijk zacht aan maar ze gaan ook nog eens langer mee dan de andere materialen. Voeg hier wat mooie andere stoffen bij toe om te zorgen voor een prachtig geheel. Zo kan je kiezen voor een zachte mohair of kasjmier deken voor aan het voeteneinde van het bed. Of kies ervoor om zijden gordijnen op te hangen om te zorgen voor wat meer kleur.

  • Breng verschillende soorten lampen aan

Het is ook handig om diverse soorten lampen aan te brengen in de woonkamer. De meest effectieve manier om te zorgen voor een gezellige uitstraling is door lagen aan te brengen. Basisverlichting verlicht de hele kamer, kleine lampen zorgen voor een zacht licht om te kunnen lezen en de speciale accentverlichting helpt om de muren wat zachter te maken. Om het leeslicht te richten waar je het nodig hebt kan je kiezen voor een bedlampje met een beweegbare arm. Elk licht moet verstelbaar zijn met een dimmer, anders wordt het namelijk veel te fel in huis. Installeer een aparte aan/uit-schakelaar voor elk licht zodat je makkelijk kunt kiezen welk gebied je verlichten en wat niet.

  • Hou het minimalistisch in de kamer

Een fout die veel mensen maken is dat zij de slaapkamer veel te vol zetten. Het is juist handig om te kiezen voor een minimalistische uitstraling. Zet de kamer dan ook echt niet vol met allerlei onnodige meubels. Zorg ervoor dat er minimaal 2 meter ruimte zit tussen het bed en de muren. Doe dit ook ten opzichte van de andere meubels in de kamer. Als je om het bed heen moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, bedenk dan hoe je het bed kunt verplaatsen. Richt je slaapkamer alleen in met de spullen die je nodig hebt. Een bed, een nachtkastje, een dressoir en een stoel zijn eigenlijk al genoeg voor in de kamer. Al het andere is toch een beetje overbodig. Als je er de ruimte voor hebt, zet dan een ladekast in de kast.

 

 

  • Maak een mooie accentmuur

Een accentmuur is vaak een geweldige optie voor een slaapkamer. Je kunt zo creatief zijn als je wilt bij het creëren van een accentmuur in je slaapkamer. De typische muur die wordt gekozen is de muur achter het bed. Dit komt vaak omdat het een massieve muur is of dat een deel van het bed zelf aan te merken is als massief. Je kunt de muur in een andere kleur verven of behang gebruiken als je wilt zorgen voor een unieke uitstraling. Je kunt kiezen voor een iets lichtere of donkerdere tint die op de andere muren is gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor een complementaire kleur. Maak zeker even gebruik van een kleurencirkel om te zien welke kleuren er het beste samen kunnen gaan.

  • Sta stil bij de soort vloer

De laatste tip is om goed stil te staan bij het type vloer voor bij jou in de slaapkamer. Veel mensen kiezen tapijt voor hun slaapkamer. De voordelen zijn onder andere dat deze soort vloer extra isolatie en geluidsabsorptie weet te bieden. Een hardhouten vloer is ook een prima optie om voor te gaan. Dit type vloer geeft een andere uitstraling aan een slaapkamer en biedt de mogelijkheid om een vloerkleed te gebruiken dat je slaapkamerontwerp echt naar het volgende niveau kunt tillen. Het spreekt voor zich dat een hardhouten vloer wel gelijk een vrij dure optie is.

Neem jij je slaapkamer flink onder handen?

We hopen dat je dankzij deze handige inrichting tips in staat bent om jouw slaapkamer echt eens goed onder handen te nemen. Door één of meerdere tips op te volgen zorg je ervoor dat je jouw slaapkamer van een gezellige, rustgevende en vooral persoonlijke uitstraling kunt voorzien. Nog veel meer te weten komen over het inrichten van jouw woning? Blijf dan zeker even hangen op deze site, er zijn op deze site namelijk talloze andere leuke blogs te vinden die je op je gemak even door kunt lezen!

Laat een reactie achter