Achteraf betalen met

Boven 75 euro gratis verzending

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Hoe Hoeslakens Goed Passen op Kingsize Bedden

Hoeslakens

Het kiezen van het juiste hoeslaken voor een kingsize bed kan een uitdaging zijn vanwege de verschillende bed- en matrasmaten die beschikbaar zijn. Deze blog biedt begeleiding bij het vinden van een geschikt hoeslaken.

De Juiste Maat Kiezen

De eerste stap is het meten van de lengte, breedte en dikte van het matras of de topper. Standaardmaten zijn breed verkrijgbaar, maar voor minder gangbare maten zijn mogelijk op maat gemaakte lakens nodig. De dikte van het matras bepaalt de hoekhoogte van het hoeslaken. Een matras van 20 cm dik vereist bijvoorbeeld een hoeslaken met een minimale hoekhoogte van 30 cm, terwijl een matras van 25 cm een minimale hoekhoogte van 35 cm nodig heeft. Toppers vereisen een lagere hoekhoogte, meestal rond de 20 cm.

Soorten Hoeslakens

Er zijn verschillende soorten hoeslakens op basis van hun productiemethode. Geweven lakens, zoals percale of glad katoen, zijn koel om op te slapen en komen in twee kwaliteiten: Livello Soft Cotton 160 count en Livello Percal 200 count, beide met een hoekhoogte van 35 cm. Satijnen lakens zijn ook geweven maar hebben een glad en zacht gevoel met een subtiele glans.

Bij JouwSlaapkamer.nl hebben we een breed assortiment aan hoeslakens, waaronder Molton Hoeslaken, Splittopper Hoeslaken, Topper Hoeslaken en Standaard Hoeslaken. Elk van deze hoeslakens heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen.

Jersey lakens daarentegen zijn gebreid en bieden meer stretch, waardoor ze gemakkelijker om het matras passen. Flanellen lakens hebben een geborsteld katoenen oppervlak, wat zorgt voor warmte en zachtheid.

Kwaliteit van het Hoeslaken

Na het bepalen van de maat en het type, overweeg je de kwaliteit van het laken. De meeste hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen, wat zorgt voor goede ventilatie en vochtopname. Katoenen lakens zijn ook wasbaar op 60°C, wat zorgt voor hygiëne en het elimineren van huisstofmijt.

Kleur van het Hoeslaken

Bij het kiezen van een kleur, overweeg je de match met je dekbedovertrek. De website biedt een breed scala aan kleuren in zowel jersey als gladde katoenen lakens.

Conclusie

Om het juiste hoeslaken voor een kingsize bed te kiezen, meet je de matrasmaat en dikte, overweeg je de kwaliteit en het type laken, en selecteer je een kleur die bij je dekbedovertrek past. Door deze richtlijnen te volgen, kun je het perfecte hoeslaken vinden om je bed er prachtig uit te laten zien.

Heb je ooit moeite gehad met het vinden van het juiste hoeslaken voor je bed? Deel je ervaringen in de reacties!

Laat een reactie achter