Achteraf betalen met

Boven 75 euro gratis verzending

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Hoe kies je de juiste grootte voor een staande spiegel?

Hoe kies je de juiste grootte voor een staande spiegel?

Het kiezen van de juiste grootte voor een staande spiegel kan een uitdaging zijn. Maar met de juiste tips en trucs wordt het een fluitje van een cent. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte staande spiegel voor jouw ruimte.

Bepaal de grootte

Als je de spiegel praktisch wilt gebruiken, kies dan een spiegel met een minimale breedte van 40 cm en een hoogte die overeenkomt met jouw lengte, met een marge van 10 cm meer of minder1. Als je met anderen woont, houd dan rekening met de lengte van de langste persoon. Als je de illusie van meer ruimte wilt creëren, kies dan voor een bredere spiegel. Voor praktische en decoratieve doeleinden, kies een spiegel met een frame dat past bij jouw interieurstijl.

Kies de  juiste hoogte

De hoogte waarop je de spiegel ophangt, hangt af van persoonlijke voorkeur en plafondhoogte. Je kunt hem op de vloer plaatsen, net boven de plint, of 10 tot 20 cm van de vloer. Als je hem 20 cm van de vloer hangt, kun je er een laag kastje of koffer onder plaatsen.

Overweeg de spiegel op de vloer te plaatsen

Het is trendy om grote spiegels op de vloer te plaatsen. Als je dit doet, zorg er dan voor dat de spiegel zo rechtop mogelijk staat om druk op het glas te voorkomen. Zorg er ook voor dat de spiegel aan de muur is bevestigd om te voorkomen dat hij omvalt.

Hang een grote spiegel op

Bij het ophangen van een grote spiegel, verdeel je het gewicht gelijkmatig door het gebruik van twee ophangbeugels. Houd rekening met het type muur en gebruik de juiste pluggen.

Kies de beste plek 

Grote staande spiegels worden vaak gebruikt in slaapkamers en gangen, maar worden steeds vaker gezien in badkamers en woonkamers voor decoratief effect. Zorg ervoor dat er voldoende licht is waar je de spiegel plaatst. Als de kamer donker is, plaats dan een grote lamp voor de spiegel en gebruik een hanglamp om licht in de kamer te reflecteren.

Conclusie

Het kiezen van de juiste grootte voor een staande spiegel hoeft geen moeilijke taak te zijn. Met deze tips kun je de perfecte spiegel kiezen die past bij jouw ruimte en stijl. Of je nu op zoek bent naar een praktische spiegel om je outfit te controleren of een decoratieve spiegel om je ruimte op te fleuren, bij Jouwslaapkamer hebben we een breed assortiment aan wandspiegels en staande spiegels, waaronder de Vergrotende Spiegel Versa x10 Metaal Spiegel, om aan jouw behoeften te voldoen.

Heb je nog andere tips voor het kiezen van de juiste grootte voor een staande spiegel? Deel ze met ons in de reacties hieronder!

Bij Jouwslaapkamer.nl helpen we je graag bij het inrichten van jouw slaapkamer. Van het kiezen van de juiste spiegel tot het vinden van het perfecte dekbedovertrek, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw slaapkamer compleet te maken. Bezoek onze webshop vandaag nog en laat je inspireren!

Laat een reactie achter